Bodrum’un En Yaşanası Köyü "Gümüşlük"

28 Nisan 2023 Cuma
Yerten KalfaYerten Kalfa
Cover Image for Bodrum’un En Yaşanası Köyü "Gümüşlük"

Emlakçılık, eğitmenlik kadar zevkli ve doyumlu. İnsanların büyük fedakârlıklarla oluşturdukları birikimlerini gayrimenkule dönüştürüyorsunuz. Tam da bu noktada, şiddetle savunduğum ve ağzımdan düşürmediğim bir sloganım var; “Bana göre iyi doktor insanı ölümün pençesinden kurtarır, iyi avukat darağacından alır, ama iyi emlakçı zengin eder”.

Emlakçılık, girişimci, risk almayı ve çok çalışmayı gerektiren bir meslek. Nitelikli bir emlak danışmanı ekonomi ve psikoloji bilmeli, ihtiyaçları doğru anlayıp gerektiği gibi yönetebilmelidir. Portföyün satışa hazırlanmasından pazarlanmasına ve tapuya kadar yanınızdadır; sizi temsil eder. Bu nedenle, gayrimenkul satışlarında bir danışmana yetki vererek çalışmak sizi korur. Evimi kendim satabilirim diyen mülk sahiplerinin sadece % 5’i başarılı olur, üstelik danışmanın kazandıracağı gelirin çok altında kalırlar.

Keller Williams Bodrum olarak biz, eğitim, teknoloji ve insan odaklı çalışıyoruz. Tüm ekip arkadaşlarımın uzmanlığı var. Kimi arsa, kimi ticari mülk, kimi konut çalışıyor. Herkesin uzman olduğu, m2 birim fiyatlarını, satılmış ve satılacak mülkleri takip ettiği, rakamlarına hakim olduğu bir bölgesi var. Ofiste yüz elli kişinin üstünde bir ekiple çalışıyoruz. Benimle çalışan bir satıcı ya da alıcı aslında tüm bu yüz elli kişi ile iş ortaklığı yaparak onların sağlayacağı fayda ve fırsatlardan yararlanıyor. Hepimiz Bodrum yarımadasına dağılmış bir bütünün organize ve disiplinli çalışan bir parçasıyız. Eğitim ve teknoloji yanı sıra kültürü olan ilkeli bir emlakçılık piyasası oluşturuyoruz.

Bodrum “Küçük İstanbul’dur” ifadesi fazlasıyla doğru. Örneğin Kumbahçe Mevki, İstanbul’un Bebek semti ise Yalıkavak Nişantaşı, Gümüşlük Cihangir gibidir. Gümüşlük’te köyün lokantasında bir yazarla sohbet eder, sahilinde pek çok ünlü insanla şarkılar söyler, hafta sonları Gümüşlük Spor maçlarına gider, yelken yapar, balık avlarsınız. Hem köylü hem kentli gibi yaşarsınız. Sütünüzü, yumurtanızı tazecik alır, doğal otların bin bir çeşidini yer, sokaklarından limon ve mandalina toplayabilirsiniz. Öte yandan bir o kadar da kentlisinizdir. Her türlü konser, kurs ya da etkinlik size en fazla yarım saat uzaklıktadır. Büyük kentlerin insanı içine çeken sıkışmışlık ve kaybolmuşluk duygusu Bodrum’da özgürlük ve ferahlığa dönüşür.

Elbette pandemi burada da hayatı sınırladı. Ama harika gün batımlarını, pırıl pırıl sahillerini, tarih ve Akdeniz kokan sokaklarını, bolluk dolu pazar yerlerini daha çok sevmemize neden oldu.

Başta, pandemi sonrası uzaktan çalışmayı keşfeden iş insanlarının talepleriyle, Dünya ve Türkiye ölçeğinde, özellikle de kıyı şeritlerinde fiyatlar çok yükseldi. Bu durum doğal olarak kiralara da yansıdı. Deneyimle sabittir ki gayrimenkulün getirisi diğer finansal enstrümanlara göre daha güvenilir ve uzun vadede yüksektir.

Arz-talep dengesindeki bozulma, dövizdeki dalgalanma, gün geçtikçe artan nüfus, hammadde fiyatlarındaki artış ve imarlı arsa bulmanın güçlüğü göz önüne alındığında Bodrum’da gayrimenkul fiyatlarında kısa vadede bir gerileme olmayacağını açıktır.

Bizim müşterilerimize Bodrum’da hep söylediğimiz mottomuz; Alacağınız mülk dünden pahalı, ancak yarından daha ucuz olacaktır. Bu nedenle, ev almanın da satmanın da tam zamanı şimdidir.